Hírek

Tisztelt Partnerünk!

Az Európai Unió tagországaként Magyarország is elkötelezte magát a vizek megőrzése és jó állapotba helyezése mellett. Ennek a jelentős munkának a keretét az Európai Unió Víz Keretirányelve adja, amely célokat, eszközöket, módszereket fogalmaz meg annak érdekében, hogy a vizek hatékony és átfogó védelme hazánkban is megvalósulhasson.

A felszíni és felszín alatti vizek Keretirányelvben előírt jó állapotának eléréséhez szükséges intézkedéseket a jelenleg felülvizsgálat alatt álló országos és területi vízgyűjtő-gazdálkodási tervek foglalják össze. A Keretirányelv minden állampolgár számára lehetővé teszi a folyamatban való aktív részvételt.

A vízgyűjtő-gazdálkodási terv felülvizsgálatának (Vitaanyag II.)  társadalmi konzultációja 2015. december hónapban zárul.

A Balaton részvízgyűjtő gazdálkodási terv felülvizsgálatával kapcsolatos dokumentumok (Balaton részvízgyűjtő VGT2 II. Vitaanyag + mellékletek)
 
http://www.vizugy.hu/index.php?module=vizstrat&programelemid=144 honlapon érhetőek el és tölthetők le az alábbi linkre kattintva:

http://www.vizugy.hu/vizstrategia/documents/3CF9EBAB-4E31-46D4-800E-63C67EBAD68F/Balaton_rvgt_november.pdf

Kérjük, szíveskedjen a Balaton Fejlesztési Tanács részére megküldeni a hivatkozott dokumentumhoz kapcsolódó észrevételeit, véleményeit 2015. december 12-ig az alábbi email címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

A beérkezett észrevételeket egybe szerkesztve, mint régiós véleményt továbbíthatunk a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság részére.

Amennyiben korábban már küldött észrevételt a Vízügyi Igazgatóságnak a dokumentumhoz kapcsolódóan kérjük, tájékoztatásul küldje meg a BFT részére.
Együttműködését előre is köszönjük!

Tisztelettel,
Balaton Fejlesztési Tanács
Titkársága

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd