a Balatoni Szövetség honlapja

Hírek

Az Év Balatoni Háza pályázat üdülőépület kategória nyertese - Fonyódi nyaraló

fonyod1Dénes György épülete nem a folyóiratok világából jól ismert építészeti "fine dining". Az általa tervezett épület sokkal inkább olyan, mint egy jó bisztró eledel! Mindenki által befogadható és kedvelt, emberi léptékű. Ahhoz hogy jól működjön, szerencsére minden alapanyag adott: formavilága visszafogott, mégis karakteres, nyílásosztása harmonikus, alaprajza jól működő és ami további erénye: földszintes. És akkor még a fűszerekről nem is beszéltünk, amit Dénes György jól megválogatott, nem tett bele túl sokat csak annyit, hogy egy picit pikáns legyen, így miközben ízleljük, megállhatunk egy pillanatra. Ilyen alkotóelemek a sarkok lecsapásai, a lábazat magasságának játékai, az oromzat és nyíláskeretek részletei.

Az az első benyomásunk az épületről, hogy ez ismerős, mintha mindig is itt lett volna, aztán közelről, részleteiben elmerülve látjuk meg azokat az újragondolt finomságokat, amitől egyszerre lesz mai és időtálló. Mindezt a Balaton déli partján, Fonyódon, ami meglehetősen nehéz terep...

 

fonyod2Egy biztos ez az épület nem fog kimenni a divatból, pont úgy, mit a balatoni sajtos tejfölös lángos (természetesen füstölt sajttal :))

Felelős építész tervező:
Dénes György
(DNS-Műterem Bt.)

Copyright © 2019. All Rights Reserved.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd