a Balatoni Szövetség honlapja

Hírek

Közbiztonsági díj leírás

„ A Balatoni Régió Közbiztonságáért” díj meghatározása,
a felterjesztés és adományozás szabályozása

 

  1. A díj célja
       A Balatoni Régió közbiztonsága színvonalának fejlesztése érdekében számos szervezet munkálkodik. E szervezetekben dolgozó hivatásos alkalmazottak vagy önkéntesek időről-időre olyan helyzetekbe kerülnek, amely önfeláldozást, különös erőfeszítést igényel, illetve amelynek során tanúsított helytállásuk példaértékű lehet mások számára is. Annak érdekében, hogy e személyek számára megfelelő elismerést biztosítsunk, 2003 szeptemberében a Somogy-, Veszprém- és Zala Megyék közgyűlési elnökei által életre hívott Közbiztonsági Tanácsadó Testület létrehozta „A Balatoni Régió Közbiztonságáért” díjat, amelyet jelenleg a Balaton Fejlesztési Tanács gondoz.
  1. A díj leírása
       A díj egy képzőművész által alkotott bronz plakettből, valamint elismerő díszoklevélből áll, amelyet a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke lát el kézjegyével. A díj mellé pénzjutalom is jár, amelynek összegét, valamint közterheit az e célra létrehozott és a támogatók által biztosított keretből fedezi a díj gondozója. A pénzjutalom mértéke a díjazottak számára azonos, amelynek összegszerűségére a kiíró a források tárgyévi mértékének ismeretében tesz javaslatot.
       A díj átadására ünnepélyes keretek között kerül sor, amelyre a díjazottakon kívül meghívjuk azok családtagjait, a támogató-, a felterjesztő- valamint az együttműködő szakmai és társadalmi szervezetek vezetőit, illetve a javaslattevő személyeket, az írott és az elektronikus médiák képviselőit is.
  1. A felterjesztés módja
       A díjazottra javaslatot tehet bármely magánszemély vagy szervezet. A felterjesztéshez a következőket szükséges mellékelni:
    a./ A felterjesztett személy adatait. (Név, lakcím, születési adatok, munkahely, beosztás)
    b./ A felterjesztés részletes indoklását.
    c./ A felterjesztett szakmai életútjának rövid leírását.
    d./ Amennyiben a felterjesztett személy közbiztonsági-, vagy állami szervezet hivatásos állományának tagja és a felterjesztő nem a munkaadó szervezet vezetője, úgy a munkaadó hozzájáruló vagy támogató nyilatkozatát.
       A felhívást a BFT www.balatonregion.hu honlapján közöljük. A felterjesztést a felhívás közzétételének dátumától számított 30 napig fogadjuk. Csak azokat a – határidőn belül eredeti példányban beérkezett - javaslatokat vesszük figyelembe, amelynek felterjesztője azt aláírta és megjelölte elérhetőségi címét, telefonszámát.
  1. Az adományozás szabályozása
    A Díj Bizottság a BFT-KT tagjaiból áll, akik a formai követelményeknek megfelelő felterjesztések közül konszenzussal választják ki a tárgyév díjazottját. A kiválasztásnál előnyben részesítik azokat a személyeket, akik a feladatok közvetlen végrehajtásában, a „frontvonalon” szereztek érdemeket, életútjuk példaértékű, illetve - hasonló megalapozottság esetén - a regionális és megyei szervezetek (BSZ, MKIK, BFT, BKKB, Közgyűlés stb.) is támogattak. A Díj Bizottság tagjai döntésüket nem kötelesek indokolni, a kiválasztás a felterjesztettek személyének vagy tevékenységének minősítését nem jelenti. A Díj Bizottság döntésével szemben jogorvoslatnak helye nincs.

8600 Siófok, Batthyány u. 1. - Tel.: 84/ 313-346, Tel./Fax: 84/317-002
Website: http://www.balatonregion.hu

Copyright © 2019. All Rights Reserved.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd